081127



En mysig och lugn kväll det här. Det har vart en mysig dag hela dagen då jag har gjort ingenting i stort sett. Jag har vaknat, legat och dragit mig i sängen.. läst klart min bok "På bergets baksida". Det är helt sjukt vad böcker kan få en på andra tankar och humör. Jag skulle kunnat lega kvar i sängen hela till kvällen om jag inte vart så hungrig. Så jag tog mig upp, gjorde varm choklad, tog fram mackan mamma gjort till mig (ja, jag är lat) och så satte jag mig och kollade på ensam hemma på tvn med en filt runt mig. Gud vad mysigt det låter, även såhär i efterhand.
När ensam hemma var slut kollade jag igenom gamla bilder från cypern, gud vad jag saknar det! Något enormt.
Sen blev det tillfälle för ytterligare en film, skönheten och odjuret.
Mamma har börjat ta fram julgardiner och julstjärnor nu. Men jag spårar ur, vill inte ha upp det fören på söndag då det är första advent. Så hon ska minsann inte få pynta i mitt rum. Men jag har smygstartat med lite julmusik iallafall, men det är inte den där riktiga känslan än..
Sen åkte vi ut till Skultorp, för jag behövde komma ut lite efter att bara suttit inne hela dagen. Så vi gick ett varv på elljusspåret. Jag gick motsatt håll för jag ville gå ensam, jag trivs så bra ute i naturen. Trotts att jag gick och njöt i fulla drag kom jag före dem till bilen.

Imorgon är det förstaadvent firande i kyrkan, ska gå dit med Prytzen :) Sen är det engelska och svenska. Sen är det helg ännu en gång. Ska kanske upp till Maxi och ta kort på prytz orketser och kolla in de nya affärerna som öppnade idag, men jag får se.. det lär ju vara väldigt mycket folk! haha. Sen kommer iallafall syster och molli hem och då bär det av till Värsås.
Så min första advent kommer att firas där.

?

Jag sitter just nu och diskuterar allt möjligt med min vän Prytz. Från vanliga till ovanliga frågor. Vad är meningen med livet? Jag tycker egentligen inte att vi borde veta det, de skulle inte göra oss någon nytta ändå. Säg att meningen med livet skulle vara att man blev lycklig, vad skulle då hända oss om man inte blev det? Om man levde hela livet olycklig? Om det nu finns någon mening med livet enligt mig så är det att det inte ska finnas någon mening med livet. Vi ska inte veta.
Sen hur kom allt till? Vad finns egentligen i universum och när tar de slut? Är universum oändligt? Det är som att jorden är en pasage för oss till ett liv och att rymden för oss till något annat.
Hur kommer livet se ut om några år?
Jag läste precis om New Horizons, som är en obemannad rymdzond som just nu är där uppe i rymden någonstans. Den undersöker alla planeter och kommer vara framme för att utforska pluto år 2015. Sen ska den forsätta lite till.. Tänk om den hittar något som förändrar våra liv? De kanske finner liv.. ett nytt ställe.. de kanske finner svaret på allt?
Det finns faktiskt saker som inte är omöjliga och det är ett av de. Det är inte omöjligt.

liv och död



Snön försvinner nu, den varade bara i ett par dagar.
Imorse hade vi engelska och då började vi kolla på One flew over the Cuckoo's nest. Den verkar sådär konstigt bra på något vis, har aldrig sett den förut. Men man blir så hemskt trött av att bara sitta och kolla på film i en timme.
På idrotten hade vi dans. Jag fick nog bara dansa med esterare, hahah! Inte sådär värst kul kanske men.
Sen under mediekunskapen kollade vi på någon film om britney spears, den var väll okej. Men även här så blir man sådär jätte trött av att kolla på film. Dagen slutade vid 12.50.

Jag har fått en del av både liv och död idag. Det är ganska läskigt egentligen, att allt finns så nära. Jag fick reda på att en person som är i min ålder ska få barn. Jag har vetat vem hon var sen hon var liten men egentligen är det mamma som känner hennes mamma. Men hon har alltid vart den lilla blyga, trodde jag.. nu ska hon ha barn. Underligt.
Sen fick jag reda på att en man i min trappuppgång har canser och har max ett år kvar att leva. Det är hemskt, stackars hans fru och barn och barnbarn.
Undrar hur dessa familjers jul kommer att se ut?

imorgon är jag ledig, ska gå på marknaden i staden med Frida förmodligen. :)

081125

Goodmorgon. Har datakunskap och sitter och lyssnar på hakuna matata, haha! Orkar inte arbeta för jag har redan läst allt vi ska göra i word. Vilket för övrigt, inte är så jätte mycket.
Jag orkar inte tänka på livet just nu, jag kan aldrig bestäma mig. Jag velar och velar men jag vet att det jag gör är fel.
Men du är ju så jävla dum, iallafall. Jag tror inte på dig.
Hur som helst, ville bara skriva av mig lite.
Har två lektioner kvar sen, matte och mediekunskap. Ska gå och se om jag kan tigga till mig lite pengar av någon. Så man kan köpa något i cafét, jag har bara 3 kronor! haha puss

081124

I helgen var jag hos min syster i Göteborg. Det var mysigt men kallt och som vanligt packar jag alldeles för mycket. Min väska vägde ton och den skulle ändå hänga där och tynga ner min axel. Men fram kom jag och när jag väl kom fram så var klockan 8. Resan blev ganska tröttsam, så jag somnade ganska snabbt efter att ha hälsat på Molli, min systers hund.
På lördagen var vi på Twilight, han är så het :G vi åt tacos också, såklart.
På söndagen åkte jag hem.
Det var så mycket mer! Men jag borde nog sova alldeles strax, är ju faktiskt skola imorgon. haha!
Men idag var det iallafall fika måndag, mysigt och så. Mer eller mindre trevligt.
Snön har kommit också, snöstorm! Jag fryser kinderna av mig när jag går till skolan på morgonen.

081119

November, november, november, still november. Kan detta fortfarande bli en bra månad?

Idag klockan 12.00 snöade det utanför vår skola. Men de slutade lika snabbt igen :/
Igår var Ana sjuk, tråkigt nog. Så jag åkte hem efter skolan och gjorde ingenting.
Men vid klockan 17 fick jag skjuss till Frida och vi hade det mysigt, innan vi började gå på staden. Klockan var då 18 och invigningen vid helensparken var klockan 18.15, vi hann precis. Det var folk överallt men smidiga som vi är så fick vi mycket bra platser till första showen som var jätte tuff. De visade 3D ljus från scenen med musik till och så var det rökeffekter.
Efter showen tog vi oss runt i staden och kollade på allt annat ljus, så mysigt och fint! Vi stannade till vid Waynes coffe och köpte varsin varm choklad. Vilket jag kanske ångrar pyttelite för nu har jag bränt mig på tungan, men det var kallt och chokladen gjorde det faktiskt ännu mysigare :). Vi såg på showen en gång till och gick sedan ett varv till på stan, jag menar.. det ä ju inte varje dag de är så mysigt och fullt av folk i vår lilla stad. Efter de såg vi ljusshowen för tredje gången och sen fick de faktiskt räcka. Jag följde Frida en bit och tog sedan bussen hem.
Men nu tycker jag faktiskt att det ska börja snöa igen, så får vi se hur jag väljer att avsluta min kväll.


081117-Måndag

Nu ska jag helt enkelt ta och slänga in ett inlägg här, för att jag har tid. Idag har jag desutom haft en bra dag. En ledig måndag!
Jag har målat klart min tavla som någon gång ska upp på min vägg (lär ju inte bli i år iallafall). Men jag är riktigt nöjd med den iallafall!
Sen har jag fikat på pims med mina kära flickor Frida och Lisa! Dissarna denna vecka är Andrea och Hanna, typiskt tjejer! Men det var lika mysigt som vanligt att träffa de och prata. Imorgon ska jag och Frida desutom gå på "ljus i Skövde"! Jag var på ljus i allingsås för någon månad sen och det var verkligen urtufft! Gör gärna om det nästa år igen. Så jag har höga förväntningar på skövde efter att ha sett ett litet smakprov på torget nu ikväll. Det blir nog en riktigt mysig kväll med Frida imorgon :) Förhoppningsvis blir det en riktig mysig dag också! Först ska jag till skolan och ha tre lektioner, sen ska jag hem snabbt och äta. Sen ska jag ner till stan igen för att träffa Ana, som nästan har blivit en tradition nu på Tisdagarna. Det tycker jag om, så trevligt!
Hände något underligt idag också, de är ganska underbart när underliga saker händer ibland.


Här har ni en ganska tråkig bild på tavlan,
men eftersom att min kamera är sönder så får ni nöja er med den :) 
puss

Välkommen till min nya blogg!




Välkommen flickor och pojkar, kvinnor och män, storsinta och småsinta, töntiga och töntigare, smarta och einsteins.. alla andra! Jag har skaffat en blogg, igen! Men den här gången håller jag mig till en, varför byta? Jag är inte en sånn där mode pingla direkt, jag är mer lite allt möjligt. Tänker och skriver och skriver och tänker. Allt blir bara nonsens, men jag gillar nonsens. Vad vorde världen utan nonsens?
Hur som helst är jag lite seg på det där med header och sånt, men de kommer!
Den som väntar på något gott väntar aldrig för länge?
Eftersom att detta är första inlägget så kan jag likagärna förklara för er att eljen, det är mitt smeknam. Utalas självklart som älgen. Så säg hej till eljen.

RSS 2.0