första advent


det är kalas och jag och emil är fina

peace

kulturdag på västerhöjdsgymnasiet

Idag har västerhöjdsskolan haft kulturdag hela dagen
Jag, Therese och Malin gick på:

* kortfilmer av mediaeleverna
* musikquiz
* Pan's labyrint
* föreläsning av Pär Mauritzon om reklam


Föreläsningen av Pär var det bäst på dagen! Han var grym! Han pratade om hur mycket både kvinnor och män påverkas av media. En person deltog i en undersökning om hur många bilder den såg innan han/hon kom till skolan på morgonen. Antalet var uppe i över 2000 men personen hade bara räknat till runt 20 stycken. Är inte det helt otroligt? Vi påverkas av reklam och media utan att vi ens tänker på det! Sen förklarade han även att kvinnor är mer utsatta och viker ut sig mer, vilket man förstår. Jag menar, hur många killar är det som visar snoppen i tidningen? Jämför sedan med kvinnornas situation!
Desutom var Pär en mycket härlig kille och den 1,5 timmen som egentligen skulle varit en timme, blev faktiskt både rolig och intressant! Jag är glad över att jag valde skolan över att stanna hemma och ligga kvar i sängen för en gångs skull!



viktigt att ha programmet med sig så att man vet vad som händer under dagen!



flamingo



Josef Melander



Ronnie Asplund & Josef Melander



västerhöjd är den kärleksfulla skolan



vilken film?



hårding


pus

snowing thursday


love & pease

just another sunday


hus

Sitter i skolan och det blåser storm utanför fönstret. Sitter och undrar om det är efter denna lektion det är mat, men det borde det ju faktiskt vara.. eftersom att vi slutar efter nästa. Nästa lektion är grafisk illustration, där illustrerar vi hus. Tänk att bo i ett eget hus. Tänk att bo där med emil. Tänk att få inreda allt själv och bestämma själv vart lamporna ska hänga och vart sängen ska stå. Till och med att laga mat med sina egna verktyg, tvätta med egen tvättmaskin och bara titta ut genom fönstret från huset som man äger. Titta på utsikten som bara existerar från just den platsen av ditt hus. Sätta på egen musik och bara gå runt och plocka runt saker från hit till dit. Lite roligare än att bo i en lägenhet, bara ha ett rum, föräldrar vart man än går, ringer det så är det till någon annan och posten är aldrig till en själv. Hus säger jag bara, hus!


Göteborg

Bilder kommer inom kort, när jag laddat in bilderna till datorn från kameran ännu en gång.

måndagen efter lov

Eftersom att jag var super deprimerad igår för att skolan skulle börja igen så sov jag största delen av kvällen och det blev snabbt måndag! Inte superhärligt att komma tillbkaa till skolan igen men det är ju snart jullov, right?

Har tittat på "everything is illuminated" med emil också, köpte den filmen på sigges innan vi åkte till Göteborg i fredags nämligen. För 15 kronor! Rena klippet när den desutom var en sån där film som jag älskar. Udda och ganska knäpp. Jag vill egentligen inte gå och lägga mig, så det är därför jag sitter här. Det är nästan så att man kan hoppas att man blir smittad av engelska läraren imorgon, som haft svininfluensan och precis kommit tillbaka. Så att man kan få vara hemma igen, fast då kan man ju vara mer död än levande... Låt mig inte hoppas på för mycket.
Imorgon är det en ny dag, tisdag!



och jag skriver detta, ifall någon skulle tänka sig att någon gång leta efter det


RSS 2.0